Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران شرفشاهی، شاعر و منتقد ادبی تاکید دارد که شاعران علوی باید به جای کلی‌گویی و مدح و ثنای صرف مولا علی (ع) با مطالعه عمیق گفتار و سیره آن حضرت به تحقق اندیشه و رسالت ایشان در جامعه امروز کمک کنند.

به گزارش قدس آنلاین، کامران شرفشاهی،  با بیان اینکه شعر علوی از شاخه‌های شعر آیینی محسوب می‌شود و قدمت طولانی دارد،  عنوان کرد: در طول تاریخ شخصیت‌های بزرگی ظهور کرده و منشا آثار بسیار بزرگی بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال برخی از آنها برای مدت طولانی مورد توجه سخنوران قرار نگرفته‌اند یا هیچ‌گاه مورد عنایت و توجه شاعران و نویسندگان نشده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه شعر علوی از زمان حیات حضرت علی (ع) آغاز شده و همچنان در طول تاریخ شاعران زیادی به آن پیوسته‌اند، گفت: اگرچه در آغاز شاعران عرب به مدح مولا علی (ع) پرداختند، به مرور شاعران دیگر از جمله ایرانیان، شاعر علوی شدند. در زبان فارسی شاعران بلندمرتبه‌ای از جمله عطار، فردوسی، رودکی و حافظ از پیشگامان شعر علوی محسوب می‌شوند و این جریان بدون وقفه ادامه یافته است.
شرفشاهی با بیان اینکه در طول تاریخ، شاعران علوی هر یک از زاویه‌ای به بیان فضایل مولا علی (ع) پرداخته‌اند، افزود: در روزگار ما نیز شاعران کوشیده‌اند با مراجعه به سیره حضرت علی (ع) و سخنان گهربار ایشان دریچه‌های تازه‌ای را در باب معرفت نسبت به ساحت مولا بگشایند و می‌توان گفت امروز شعر علوی، حرکت‌آفرین، بالنده، ستم‌ستیز و انسان‌ساز است.
وی ادامه داد: هنوز هم بسیاری از شاعران علوی در اشعار خود بیشتر به مدح و ثنای صرف مولا علی (ع) می‌پردازند، درحالی که پیروان ایشان به شناخت اعمال و گفتار آن حضرت نیاز بیشتری دارند. این گفته جرج جرداق مسیحی در وصف علی(ع) که «ای دنیا! چه می‌شد که همه توان خود را گرد می‌آوردی و در هر روزگاری یک علی با آن قلب و زبان و امتیازاتش عنایت می‌کردی» نشان می‌دهد که شاعران باید به جای کلی‌گویی به مطالعه سیره و گفتار حضرت علی (ع) بپردازند تا بتوانند زوایای مختلف شخصیت ایشان را منعکس کنند.
شرفشاهی تاکید کرد: حضرت علی (ع) با جهل، جمود و تنگ‌نظری مبارزه می‌کردند و مطالعه اندیشه ایشان می‌تواند در برقراری عدالت و ایجاد جامعه‌ای خالی از ستم موثر باشد. تنها مطالعه و به کارگیری نامه مولا علی (ع) به مالک اشتر در باب چگونگی حکمرانی بر مصریان برای برقراری عدالت و آرامش کافی است.
این منتقد ادبی همچنین با بیان اینکه آینده شعر علوی روشن است، گفت: در سال‌های اخیر به دلایل متعدد از جمله پررنگ‌تر شدن حضور بانوان شاعر که نگاهی لطیف‌تر دارند، در عرصه شعر علوی و نیز رشد کمی و کیفی شعر حوزه کودک و نوجوان با موضوع مولا علی (ع) شاهد تحولات مثبتی در این حوزه شده‌ایم.

منبع: ایبنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شعر علوی کامران شرفشاهی مولا علی شعر علوی حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۶۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر

پانزدهمین دوره از جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان"به میزبانی استان همدان به کار خود پایان داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان" همراه با عرض ارادت شاعران به ساحت مقدس علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) در سالن شهیدآوینی و نکوداشت چهره برجسته شعر کودک و‌ نوجوان؛ استاد جواد محقق به کار خود پایان داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن عرض ارادت به پیشگاه امام رضا(ع)، اظهار داشت: عرض ارادت به امام رضا(ع) و خادمی امام رئوف محدود به حرم نمی‌شود و در روایات نیز آمده که هر جا نام آنها برده شود، حرم است.

مسعود ویژه بیان کرد: همه ما امروز برای یاد کردن و خدمت به آرمان آن حضرت در اینجا جمع شدیم؛ هرکس با دمی یا قدمی یا قلمی حافظ آرمان آن حضرت باشد، حتی اگر به زیارت آن حضرت نرفته باشد زائر ایشان به حساب می‌آید.

وی افزود: شاعران و نویسندگان عزیز نیز با قلم خود به درگاه امام رضا (ع) عرض ارادت می‌کنند؛ در استان همدان شاعران زیادی داریم که ارادتمند امام رضا(ع) هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان عنوان کرد: در سومین محفل پانزدهمین جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی شاهد آثار هنرمندان ارجمند سراسر کشور هستیم که همه با قلم خود عشق و علاقه خود را به امام هشتم در قالب اثر هنری به نمایش گذاشتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: به نوبه خود کمال تشکر و از تمام دست اندرکاران برگزاری این جشنواره، از جمله ادارات، ارگان‌ها و هنرمندان عزیز قدردانی می‌کنم.

در ادامه این مراسم شاعران کودک و نوجوان و برگزیدگان جشنواره در ادامه مراسم به خوانش شعر پرداختند.

امیر محمد نانکلی شاعر نوجوان و مهدی طراوتی توانا شاعر برجسته کودک و نوجوان از نخستین شاعرانی بودند که در این محفل شعر خواند.

اعطای افتخار خادمی حرم حضرت امام رضا(ع) به استاد محقق از دیگر قسمت های جالب و ماندگار این برنامه بود.

شاعر برجسته کشوری در بخش معرفی کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" اثر مریم زرنشان نیز در این مراسم گفت: کتاب خانم زرنشان کتابی است سراسر تصاویر زیبا، چرا که بچه‌ها با نگاه خود به زیارت می‌روند و با گنبد و آیینه و گلدسته حرف می‌زنند و برایشان خاطره‌ای رقم می‌خورد.

* رونمایی از کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم"

غلامرضا بکتاش عنوان کرد: این کتاب حاوی 9 شعر کودک و نوجوان است که موضوع و محوریت آن زیارت امام رضا (ع) است؛ در تمامی اشعار این کتاب می‌توان تصاویر زیبا و بدیعی از زیارت و حضور در حرم پیدا کرد.

بکتاش افزود: خانم زرنشان در کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" با زبانی روان و صمیمی سخن گفته‌اند و تصاویر و معانی اشعار این کتاب برای قشر کودک و نوجوان نه تنها قابل فهم بلکه دلچسب است.

مریم زرنشان نویسنده کتاب "من این لحظه‌ها را دوست دارم" نیز بیان کرد: در این کتاب 10شعر رضوی سروده شده که توسط انتشارات به‌نشر منتشر شده است.

وی اظهار داشت: امسال جشنواره را تولیدمحور با طرح هشت کتاب در نظر گرفتیم و همچنین مجموعه شعرهای این جشنواره و اشعار برگزیده جشنواره ملی در هشت کتاب منتشر خواهد شد.

در ادامه مراسم با حضور مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، احمد میرزاده دبیر پانزدهین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی، شاعران و نویسندگان این عرصه و علاقمندان به ادبیات آیینی برای نخستین بار از این کتاب رونمایی شد.

*مشهد میزبان کنگره شعر کودک و نوجوان رضوی

احمد میرزاده دبیر پانزدهمین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی اظهار داشت: هدف از اینگونه جشنواره‌ها باشکوه برگزار شدن آنها نیست، بلکه هدف این جشنواره و جشنواره‌های این‌چنینی پیروی از حضرت رضا (ع) است.

میرزاده تصریح کرد: در جشنواره ملی شعر رضوی 430 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که 2.5برابر سال گذشته بود و این اشعار توسط 115 شاعر ارسال شده بود.

وی مطرح کرد: این جشنواره در قم، کرمان، همدان، شیراز و تهران برگزار می‌شود اما برای اولین بار نخستین کنگره شعر کودک و نوجوان رضوی با بیش از 40 چهره شاخص اشعار کودکانه در مشهد برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: همانطور که خود حضرت فرمودند نخستین گام در پیروی و اطاعت، شناخت شخصیت ایشان و فهم معارف و آموزه‌های ایشان است بر این اساس شاعران می‌توانند زبان گویای معارف ایشان باشند.

میرزاده گفت: شاعران کودک و نوجوان در نشر و بیان معارف امام رضا (ع) با دو مخاطب مواجه می‌شوند؛ یکی مخاطب درونی که خودمان هستیم و یکی مخاطب بیرونی که شامل کسانی است که اثر ما را می‌خوانند.

وی افزود: شاعران در ابتدا باید معارف و آموز‌ه‌های آن حضرت را با شناخت ایشان در زندگی خود نهادینه کنند و سپس این معارف را از طریق قلم توانمند و با استفاده از هنر خود به دیگران نیز منتقل کنند.

دبیر پانزدهمین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی ضمن اشاره به این مطلب که هدف این جشنواره پیروی از امام رضا (ع) است، گفت: در داوری آثار نیز ما سعی کردیم به آثاری که خاص بودند و به زندگی ایشان اشاره داشتند، توجه بیشتری کنیم.

در انتهای مراسم، آیین نکوداشت جواد محقق شاعر و ادیب و استاد ادبیات مطرح کشور و استان همدان برگزار شد و از وی تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاعران در استقبال از غزل رهبری سرودند
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد
  • فال حافظ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • معلمان،پیشگامان جامعه
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • تفال به حافظ پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ برو به کار خود‌ای واعظ این چه فریادست....